Reünie Vat'71 op zaterdag 30 september

in

Vorig jaar was het 45 jaar geleden dat er in Venray een café werd geopend aan de Langeweg met de naam Vat '71. Theo en Henny Janssen waren de eigenaars van het café.

Een café dat langzaamaan een begrip werd voor de jeugd van de hele gemeente Venray. Vanuit Venray zelf maar ook uit de kerkdorpen Ysselsteyn, Merselo, Leunen, Veulen en Oostrum kwam de jeugd op hun brommertje naar " 't Vat " zoals het onder hun genoemd werd.

Eerst nog zonder, maar vanaf 1975 allemaal met helm, die massaal werden afgegeven en weggelegd achter de bar of in de keuken waar het op een gegeven moment ook helemaal vol lag met helmen.

Tevens waren er diverse verenigingen die hun heil vonden in deze bar. Tafelvoetbalvereniging De Tafeltrappers, MCC Venray, volleybalverenigingen Phoenix en VC Rooy, een eigen voetbalvereniging en tevens waren er vele bijeenkomsten van het toen zo succesvolle Venray 1 van trainer Leo Beerendonk.

Stond er in het begin nog een jukebox waar de jeugd zelf hun plaatjes kon draaien, later werd er een heuse discotheek neergezet waar eigenaar Theo zelf de plaatjes ging draaien. De hits van de seventies werden er gedraaid afgewisseld met diverse gouwe ouwe. Deep Purple - Child in time, Moody Blues - Nights in white Satin, om maar enkele voorbeelden te noemen.

Soms waren ze te fanatiek met het volume van de muziek waardoor ze tot 2x toe een heel weekend geen muziek mochten draaien van de toenmalige burgemeester. Theo en Henny hadden die weekenden toch gewoon volle bak. Theo liep dan met de microfoon rond en liet de bezoekers zelf hun liedjes zingen.

Geregeld werden er excursies georganiseerd naar de bierbrouwerij in Enschede. Die excursies eindigden dan op de terugweg altijd in café's in Grave en Zeeland. In 1982 werd er een zeskamp gehouden. Hier zijn nog vele foto's van.

Theo en Henny hebben 't Vat gerund tot 1987. Daarna werd 't Vat overgenomen door Lambert en Annie Wilms. Die op hun beurt in 1989 verhuisden naar de toenmalige café de Volle Maan. Toen kwam er een einde aan toch wel een stukje Venrayse caféhistorie.

De laatste reünie is inmiddels weer 5 jaar geleden en daarom is het nu tijd voor een nieuwe bijeenkomst. Was u er de vorige keer bij en heeft u nu nog geen mail gekregen dan heeft u waarschijnlijk een ander e-mailadres. Stuur opnieuw een e-mail naar vat71 [apenstaartje] live [punt] nl.

De reünie op zaterdag 30 september vindt vanaf 20.00 uur plaats in Herberg de Klomp in Venray.