1 oktober de 'Dag van de Ouderen' in Venray

1 oktober de 'Dag van de Ouderen' in Venray

Na een onderbreking van een jaar, vanwege de verbouwing van de schouwburg, wordt in Venray op 1 oktober de 'Dag van de Ouderen' weer gevierd. Deze dag, georganiseerd onder auspiciën van de Centrale van Ouderenverenigingen, valt nu op een zondag. De werkgroep Dag van de Ouderen heeft een mooi Venrays programma samengesteld.

Uiteraard begint de dag met een plechtige Hoogmis in de Sint Petrus' Bandenkerk in Venray. De dienst wordt geleid door deken Harrie Smeets. De mis begint om 13.30 uur. Het bijna zestig jaar oude Kemmerekoor, vernoemd naar oud-pastoor Kemmere van Geijsteren, zal de kerkelijke gezangen verzorgen.

Daarna gaan de senioren die een kaartje hebben weten te bemachtigen, naar Schouwburg Venray. Eerst krijgen ze daar koffie met gebak aangeboden. Daarna gaan ze naar de grote zaal voor een mooie voorstelling.

De aanvang hiervan is met vijf minuten vervroegd (15.10 uur), omdat na het openingswoord van waarnemend Centrale-voorzitter Theo Verhoeven burgemeester Hans Gilissen het woord krijgt. De burgervader zal in het kort uitleggen wat het VN-verdrag betreffende “gelijke rechten voor gehandicapte personen” betekent voor het beleid van Venray en het dagelijks leven van de burgers.

Daarna begint het programma met dansen van Dizzy Dance. De dansers maken daarna plaats voor De Trennesetters. Dit kwartet, bestaande uit Hans Peters, Alex van Vliet, René van Lieshout en Frans Roding staat garant voor veel humor over plaatselijke toestanden. In de pauze is de trekking van de loterij, waarvoor bezoekers voor aanvang van het programma loten kunnen kopen.

Na de pauze is het toneel vrij voor het zangkoor Confetti. Even na 17.00 uur is het programma afgelopen en kunnen de ouderen nog een uurtje nagenieten in de foyer.

Foto: 
Bas Dammers