Tweede Kamer debatteert woensdag over de inzet van drones bij opsporing van hennep

Tweede Kamer debatteert woensdag over de inzet van drones bij opsporing van hennep

De Tweede Kamer debatteert woensdag over de inzet van drones door de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) bij de opsporing van hennep tussen de maïs. De LLTB besloot drones in te zetten, nadat de politie had besloten geen controles meer vanuit de lucht uit te voeren.

Voorafgaande dit Tweede Kamerdebat pleit LLTB-voorzitter Léon Faassen nog een keer voor meer ondersteuning vanuit de politie om de overlast van hennepteelt terug te dringen. Daarbij neemt Faassen natuurlijk ook andere problematieken en voorbeelden van criminaliteit in het buitengebied mee.

Alle woordvoerders op het gebied van landbouw en veiligheid van de politieke partijen in de Tweede Kamer zijn voor dit moment door de LLTB uitgenodigd.

Foto: 
Jan Albers (Omroep Venray)