Politie zoekt getuigen spectaculaire roof op de A73

Politie zoekt getuigen spectaculaire roof op de A73

De politie wil meer weten over een bende Roemenen die deze zomer met een half miljoen euro aan Iphones werd aangehouden. Op maandagavond 24 juli 2017 stalen ladingdieven iPhones uit een rijdende vrachtwagen. Dit gebeurde tussen 23.30 en 00.00 uur op de A73 tussen Boxmeer en Horst.

Bij de ladingdiefstal op de A73 heeft de bende een witte Hyundai-bestelbus gebruikt en ging zo dicht mogelijk achter de vrachtwagen te rijden. Om ongestoord hun riskante werk te kunnen doen, hielden twee auto’s die avond op de A73 de rest van het verkeer op afstand. Dat deden ze door hinderlijk langzaam naast elkaar over de linker- en rechterrijstrook te rijden.

Die Roemeense mannen zitten nog altijd vast. Het vermoeden bestaat dat de bende verantwoordelijk is voor nog meer ladingdiefstallen door heel Europa. Op dit moment probeert de politie daarom zo veel mogelijk over de groep te weten te komen. Die hielden waarschijnlijk precies bij in welke vrachtwagens bepaalde ladingen vervoerd zouden worden, want bij die vrachtwagen op de A73 was aan de buitenkant niet te zien wat er in zat.

Het is voor de politie belangrijk dat weggebruikers weten dat dit soort dingen gebeuren, zodat de politie snel gewaarschuwd kan worden. Uiteraard hoort de politie het ook graag als mensen in het verleden getuige geweest zijn van zoiets.

Maar heel specifiek wil de politie nog in contact komen met mensen die op maandagavond 24 juli op de A73 hebben gereden en iets hebben gezien van die ladingdiefstal. Dus die mogelijk achter die twee auto’s hebben gereden die al het verkeer afremden zodat niemand de vrachtwagen kon inhalen.

Dat is gebeurd tussen 23.30 en 00.00 uur op de snelweg tussen Boxmeer en Horst. De politie wil ook graag weten welke auto’s daarbij betrokken waren, mogelijk een Volkswagen Passat met Duitse kentekenplaten. Die heeft de politie namelijk tijdens de arrestatie van de Roemeense mannen in beslag genomen.

Wie heeft achter de twee auto’s gereden die het verkeer op beide rijstroken achter de leeggehaalde vrachtwagen ophielden?

Een chauffeur van een andere vrachtwagen is langs de ladingdieven gereden die op dat moment bezig waren die iPhones te stelen. Die chauffeur is langs de auto’s gereden die het andere verkeer tegenhielden.

Met de chauffeur van die vrachtwagen heeft de politie op dit moment nog niet gesproken en ze komt graag met hem in contact, omdat hij belangrijke informatie kan hebben.

Wie is de chauffeur van de vrachtwagen die langs die twee auto’s is gereden en langs de vrachtwagen die op dat moment werd leeggehaald? De politie is te bereiken via telefoonnummer 0900 - 88 44.

Zie ook: https://www.omroepvenray.nl/nieuws/2017/07/31/roemeense-criminele-organi...

Bron: 
Opsporing Verzocht
Foto: 
Wil Hüsken