Bijna 5,5 jaar cel voor tbs'er van De Rooyse Wissel in Oostrum

Bijna 5,5 jaar cel voor tbs'er van De Rooyse Wissel in Oostrum

Een 33-jarige patiënt van De Rooyse Wissel in Oostrum moet een kleine 5,5 jaar de cel in wegens een zware mishandeling van een medewerkster van de kliniek. Hij had ook nog een voorwaardelijke straf openstaan.

De man is tot vier jaar cel veroordeeld voor de mishandeling. Hij moet tevens vijfhonderd dagen uitzitten die hij nog als voorwaardelijke straf had open staan na een eerdere veroordeling.

De man is twee keer eerder voor verkrachting veroordeeld en daarnaast voor poging tot doodslag, poging tot verkrachting en aanranding. Dit vond volgens het OM vier jaar geleden tijdens de proeftijd plaats van een eerdere veroordeling. Ook toen was een medewerkster van een tbs-kliniek het slachtoffer.

De Rechtbank van Roermond deed dinsdag uitspraak.

Zie ook: https://www.omroepvenray.nl/nieuws/2017/08/29/vijf-jaar-cel-ge%C3%ABist-...

Foto: 
Jos Euwes