Hoeve Blues dit jaar op zondag 29 oktober

Hoeve Blues dit jaar op zondag 29 oktober

De Hoeve Blues in De Witte Hoeve in Venray vindt dit jaar niet op zaterdagavond plaats maar op een zondag vanaf 15.00 uur en wel op 29 oktober.

Vooraf is er een try-out van de Venrayse band After Dark (zie foto). Deze band werd in 2015 opgericht door een paar senioren die door samen muziek te maken de jeugdigheid willen behouden. De bandsamenstelling is ontstaan vanuit diverse muzikale hoeken en bestaat uit Thijs Verberk (Bas), Peter Swinkels (gitaar), Stefan Geuskens (drums) en Frank Nellissen (zang). Samen spelen ze good old blues- rock covers, gelijst in een rauw “After darK” randje. Let it roll.

Tijdens de Hoeve Blues treden deed jaar op: Joost de Lange Rock/Blues Experience uit België. Dit Blues/Rock Power Trio is een graag geziene gast in de Nederlandse en Belgische scene. Ze weten iedere gitaarliefhebber steeds weer te raken. Met veel optredens achter de rug op zowel grote als kleine podia heeft de band genoeg ervaring om een stevige show neer te zetten. Tijdens hun live-shows wordt een indrukwekkende mix gespeeld van vooral veel eigen werk en ook nummers van Jimi Hendrix, Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan. Weet u meteen in welke hoek u deze mannen muzikaal zoeken kunt.

Ook uit België komen Walter Broes and his Mercenaries. Walter Broes is zeker geen onbekende in de rhythm & blues scene bij onze zuiderburen. Met drummer Lieven Declercq en bassist Bas Vanstaen als zijn huurlingen richtte hij Walter Broes & The Mercenaries op.

Uit Nederland komen The Mighty Ya-Ya featuring Little Louis. De groep bestaat uit Louis van Empel , Aart van der Wulp, Geurt Engelsman en Gabriël Peeters. De songs variëren van rauwe deltablues en duistere americana tot folky songs van velerlei aard. De belangrijkste invloeden zijn oude bluesmeesters als Blind Willie Johnson, Son House en John Lee Hooker maar ook artiesten als Beck, Bob Dylan, Johnny Cash en Tom Waits.

Het programma Time Switch (op dinsdag van 20.00 - 21.00 uur) van Johan Philipsen zal de komende tijd aandacht aan de Hoeve Blues besteden.