De Rooyse Wissel in Oostrum regelt crisisopvang

De Rooyse Wissel in Oostrum regelt crisisopvang

De Rooyse Wissel in Oostrum gaat per direct de crisisopvang regelen bij huiselijk geweld. De gemeenten in Noord-Limburg, met uitzondering van Mook en Middelaar, hebben hiervoor met het forensisch psychiatrisch centrum overeenstemming bereikt zo meldt De Limburger.

Er wordt voor de financiering jaarlijks 200.000 euro uitgetrokken door de gemeenten. In de praktijk betekent dat er jaarlijks maximaal vijftig gevallen worden behandeld en dat er vanaf oktober er 24 uur per dag bereikbaarheid is.

De Mutsaersstichting was tot afgelopen maand verantwoordelijk voor de crisisopvang. Zij vonden het niet meer verantwoord deze hulp te bieden omdat de kwaliteit niet meer aan de maat was. Steeds minder geld door de gemeenten was hier mede debet aan.

Foto: 
Wil Hüsken