Wings of Support steunt onderwijsproject voor straatkinderen in Rio de Janeiro

Wings of Support steunt onderwijsproject voor straatkinderen in Rio de Janeiro

De goede doelen organisatie van de stewards en piloten van KLM en Martinair, Wings of Support, steunt de komende drie jaren de straatkinderenorganisatie AMAR in Rio de Janeiro. Dat gebeurt via de stichting Sint Martinus die vanuit Limburg het werk voor de straatkinderen in deze Braziliaanse stad al meer dan dertig jaar steunt.

Wings of Support betaalt gedurende drie jaar het jaarsalaris van een van de docenten van AMAR. Deze straatkinderen organisatie is dertig jaar geleden opgericht door de Limburgse missionaris Martin Cox.

“AMAR is heel blij met deze steun”, weet voorzitter René Poels van de Stichting Sint Martinus. Brazilië verkeert in een crisis en organisaties als AMAR krijgen daardoor steeds minder geld. Voorheen kreeg AMAR behoorlijk wat subsidie van het Braziliaanse bedrijf Petrobras, maar sinds dit bedrijf in corruptieschandalen is verwikkeld zijn alle subsidie kanalen dichtgedraaid. De straatkinderen zijn daar de dupe van geworden.

Dankzij giften van particulieren en organisaties en donaties van donateurs kan de Sint Martinusstichting jaarlijkse zes projecten bij de straatkinderen organisatie ondersteunen. Wings of Support heeft drie jaar geleden ook financieel een bijdrage geleverd voor de aanleg van een sportaccommodatie bij een van de opvanghuizen van AMAR. Bovendien hebben ze vorig jaar geholpen bij de aanschaf van een personenbusje. Piloten en stewardessen van de KLM die op Rio de Janeiro vliegen bezoeken het project geregeld. Daardoor ontstaat er een band.

Door de slechte economische situatie in Brazilië zijn ook alle subsidies aan straatkinderen projecten geschrapt. De Stichting Amar is hierdoor genoodzaakt om flink te besparen . Zo is er is al een gebouw verkocht waar hun kantoor was gehuisvest en er wordt flink gesnoeid in het personeel.