Zanger Jan Boezeroen viert zijn 60-jarig artiestenjubileum

Zanger Jan Boezeroen viert zijn 60-jarig artiestenjubileum

60 jaar in het artiestenvak is redelijk uniek te noemen. Maar op 18 november is het zover. Dan viert zanger Jan Boezeroen uit Venray zijn 60-jarig artiestenjubileum. Deze zanger (geboren op 2 oktober 1933) heeft als één van de weinige Nederlandstalige artiesten op Lowlands mogen optreden, en is onderscheiden door de stichting Conamus. Deze laatste prijs mocht hij ontvangen uit handen van Mies Bouwman.

Hij stond met maar liefst 12 verschillende nummers in de diverse hitlijsten. Naast 'De fles' scoorde Jan nog ’n aantal grote hits. Om maar eens wat titels te noemen: 'Ze zeggen', 'Oei Oei', 'De dronkaard', 'Hé hé, kijk daar ‘ns', 'Vondel was goed', 'Ze kunnen de pot op', en 'Toen ik eindelijk alles had'.

Hij nam ook platen in het Duits op. Wat vrijwel niemand weet is dat Jan zelfs meegeschreven heeft aan het Venrayse zeskamplied. Voor de LP 'Oei, oei' kreeg hij ‘n gouden plaat. Maar dit is slechts een greep uit het repertoire van Jan Boezeroen.

Boezeroen in het dagelijkse leven Johnny Goverde vormde ook het duo De Piraten. Eerst met Cock van der Palm (overleden op 26 februari 2004), later (in 1976) met Frans Vullings uit Venray. De zanger woonde een tijdlang in Overloon. Nu is hij al enkele jaren woonachtig in Venray. Zijn dochter Karin trad in de voetsporen van haar vader.

Nu al hebben verschillende collega-artiesten hun medewerking toegezegd aan deze unieke gebeurtenis welke gepresenteerd zal worden door Chiel Montagne. Dit jubileum zal worden gehouden in de evenementenlocatie Sterrebosch in Wijchen.

Zondag 23 augustus 2015 was Jan Boezeroen te gast bij Omroep Venray.

Foto: 
Marion Minten (Omroep Venray)