Kermisevaluatie druk bezocht en iedereen is redelijk tevreden

Kermisevaluatie druk bezocht en iedereen is redelijk tevreden

De wijkagent van Venray-Centrum Frans Coumans was de eerste spreker en was redelijk tevreden over het verloop van de kermis. Hij maaide in zijn toespraak het gras voor de voeten weg van de aanwezige vertegenwoordigers van de gemeente, de horeca en de kermisexploitanten.
Hij noemde alvast de pijnpunten die aan de orde zouden komen en was daarin redelijk treffend in het voorspellen.

Het Rode Kruis was ook wel tevreden over het verloop van de kermis, er was dit jaar op een paar kleinigheden na geen calamiteit gebeurd.
Geert Pelzer sprak namens de horeca en vertelde dat mede door het ingestelde rookverbod de terrassen groter zijn geworden.
De heer Rutten sprak namens de Breakdance en zei dat hij door de andere standplaats minder bezoekers heeft getrokken.
Tevens vond hij de locatie nabij “Anno54” minder aantrekkelijk als andere jaren, omdat zijn attractie daar nu niet de blikvanger was.

Wethouder Busser zei dat er een evenwicht moet zijn tussen het aantrekkelijk zijn en houden van de kermis en de bereikbaarheid voor de hulpdiensten.
Hans Van Tol sprak namens de kermisbond en vindt dat elke ondernemer rekening moet houden met zijn buurman en niet alleen aan zichzelf moet denken. Het geluidsniveau van de horeca was hem een doorn in zijn oog.
Tevens is hij enthousiast over de kroegentocht op maandag, maar gaf een tip mee om volgend jaar ook een kermisattractie in de strippenkaart van de horeca mee te nemen. Venray staat nog steeds in de top 25 van de ruim tweeduizend kermissen die elk jaar in Nederland worden gehouden, en dat kan ook zo blijven vindt hij.

Joop Goossens mist de mix tussen het groot- en kleinvermaak, die wat hem betreft wat meer door elkaar geplaatst zouden kunnen worden.
Kermismeester Peter Gommans is tevreden over de nieuwe looproute bij het Raadhuisplein maar vindt wel dat er nog wat verbeterd kan worden, vooral de eerder genoemde rustige hoek op de Raadhuisstraat.
Over het geheel genomen is iedereen tevreden over de kermis 2017.

Als laatste werden de jaarlijkse kermisprijzen werden als volgt uitgereikt:

Voor de afdeling grootvermaak ging de prijs naar: Around the World van Johannes Dauphin.
Bij het kindervermaak was de Bootjesmolen van (Geert) Eeringa v.o.f. de winnaar.
In de categorie verkoopzaak was favoriet: Candy Beach van Mattea v.o.f. Jagers – Muliedda.

De kermistopper gaat dit jaar naar Harrie Messemaeckers i.v.m. 15 jaar belangeloze bijdrage aan de kermisinformatie met zijn eigen website.
Kermistopper voor verkoopzaak is voor fam. van Meetelen met de Poffertjeskraam.
Voor het behendigheidsspel gaat die naar: de Mad Mill van Dirk de Vries.

Kijk ook op onze Facebookpagina voor meer foto’s van deze kermisevaluatie.

Foto: 
Omroep Venray (Jan Albers)