Kermisevaluatie druk bezocht en iedereen is redelijk tevreden

Kermisevaluatie druk bezocht en iedereen is redelijk tevreden

De wijkagent van Venray-Centrum Frans Coumans was de eerste spreker en was redelijk tevreden over het verloop van de kermis. Hij maaide in zijn toespraak het gras voor de voeten weg van de aanwezige vertegenwoordigers van de gemeente, de horeca en de kermisexploitanten.
Hij noemde alvast de pijnpunten die aan de orde zouden komen en was daarin redelijk treffend in het voorspellen.

Het Rode Kruis was ook wel tevreden over het verloop van de kermis, er was dit jaar op een paar kleinigheden na geen calamiteit gebeurd.
Geert Pelzer sprak namens de horeca en vertelde dat mede door het ingestelde rookverbod de terrassen groter zijn geworden.
De heer Rutten sprak namens de Breakdance en zei dat hij door de andere standplaats minder bezoekers heeft getrokken.
Tevens vond hij de locatie nabij “Anno54” minder aantrekkelijk als andere jaren, omdat zijn attractie daar nu niet de blikvanger was.

Wethouder Busser zei dat er een evenwicht moet zijn tussen het aantrekkelijk zijn en houden van de kermis en de bereikbaarheid voor de hulpdiensten.
Hans Van Tol sprak namens de kermisbond en vindt dat elke ondernemer rekening moet houden met zijn buurman en niet alleen aan zichzelf moet denken. Het geluidsniveau van de horeca was hem een doorn in zijn oog.
Tevens is hij enthousiast over de kroegentocht op maandag, maar gaf een tip mee om volgend jaar ook een kermisattractie in de strippenkaart van de horeca mee te nemen. Venray staat nog steeds in de top 25 van de ruim tweeduizend kermissen die elk jaar in Nederland worden gehouden, en dat kan ook zo blijven vindt hij.

Joop Goossens mist de mix tussen het groot- en kleinvermaak, die wat hem betreft wat meer door elkaar geplaatst zouden kunnen worden.
Kermismeester Peter Gommans is tevreden over de nieuwe looproute bij het Raadhuisplein maar vindt wel dat er nog wat verbeterd kan worden, vooral de eerder genoemde rustige hoek op de Raadhuisstraat.
Over het geheel genomen is iedereen tevreden over de kermis 2017.

Als laatste werden de jaarlijkse kermisprijzen werden als volgt uitgereikt:

Voor de afdeling grootvermaak ging de prijs naar: Around the World van Johannes Dauphin.
Bij het kindervermaak was de Bootjesmolen van (Geert) Eeringa v.o.f. de winnaar.
In de categorie verkoopzaak was favoriet: Candy Beach van Mattea v.o.f. Jagers – Muliedda.

De kermistopper gaat dit jaar naar Harrie Messemaeckers i.v.m. 15 jaar belangeloze bijdrage aan de kermisinformatie met zijn eigen website.
Kermistopper voor verkoopzaak is voor fam. van Meetelen met de Poffertjeskraam.
Voor het behendigheidsspel gaat die naar: de Mad Mill van Dirk de Vries.

Kijk ook op onze Facebookpagina voor meer foto’s van deze kermisevaluatie.

Foto: 
Omroep Venray (Jan Albers)

Reacties

De kermis wordt langzaam gewoon weg bezuinigt en inderdaad dit jaar was het geen kermis zoals altijd in venray slechte opstelling en weinig variatie er stonden drie bijna de zelfde grootvermaak attracties loop route ook onlogisch maar beter uitwerken en beperk de zuip ophoppingen soms is er geen door komen aan.....

Tip voor volgend jaar prikkelarme kermis voor mensen met een beperking

Er is niets spectaculairs op de kermis altijd dezelfde attracties.
Ook heeft de horeca de overhand.
Komop het is een kermis en geen zuipfestijn.

Ik krijg het gevoel dat sommige ambtenaren in de organisatie van de kermis een zakcentje meekrijgen omdat ze zorgen dat de horeca niets tekort komt.
Een schijnvertoning wat hierboven beschreven staat.
Hou een een enquete onder de venrayse bevolking dan heb je een goede conclusie.

De kermis is natuurlijk, samen met de carnaval, wel een zuipfestijn. Waarom zouden die opstoppingen er anders zijn?

Dit zijn juist de evenementen waar de horeca het van moet hebben. Dus totaal niets mis met profileren van de horeca zaken tijdens de kermis.

Wellicht kan er uiteraard wel iets aan de looproute gedaan worden. Dit voor het handjevol mensen die niets met de horeca hebben.

De horeca en de opstopping die het tot gevolg heeft is me echt een doorn in het oog.
Er moet echt een beter evenwicht gevonden worden tussen horeca en kermis.
Nog even en dan hebben we meer horeca dan attracties, en dat moeten we met zijn alle niet willen.
Wat mij betreft moeten de attracties hoofdmoot blijven het. Het heet niet voor niets kermis.
Volgend jaar de roze dinsdag nog groter aanpakken zodat ook explotatanten er aandacht aan besteedden. Nu is het vooral nog een feest van de Uitmarkt.
Verder wil ik me ook hart maken voor een prikkelarme middag voor mensen met een beperking.
Kortom willen we in die top 25 blijven staan moeten we nog hard aan de weg timmeren.

Beste Kermis organisatie,

De Kermis dit jaar was om te huilen. De breakdance wordt door jullie in een hoek geplaatst waar 's avonds geen hol te beleven is. Iedereen begint wel over Horeca maar waar geen horeca is blijven de mensen ook niet staan.

Waar zijn de top attracties gebleven? Dit is namelijk een grote zorg voor de Venrayse kermis en ik begin me af te vragen wie hier verantwoordelijk voor is.

Jullie laten de No Limit terug komen aangezien dat vorig jaar een topper was? De No limit is in zijn soort gewoon de minste die er is. De Mach 5 bijvoorbeeld is een vele mooiere.

Op de grote Markt mag wel weer een x een ''echte'' attractie komen te staan. Waarom proberen jullie hier niet een x de beakdance neer te zetten? ( weet niet of dit past)

Ik verbaas me ook altijd als er attracties verplaatst worden dat meneer van Tol altijd op dezelfde plaats mag blijven staan. begrijp me niet verkeerd hij staat hier super maar als hij bv op het raadhuisplein zou staan dan zou die zn contract opzeggen!

Iedereen wilt op het schouwburplein staan en als jullie denken een verplichte wandelroute te maken op de raadhuisstraat dan hebben jullie deze finaal mis geschoten! Zet daar de breakdance terug en laat iedereen ''vrij'' rondlopen ipv een verplichte route.

Owja, laat die achtbaan een keertje weg, het is zo wel makkelijk om ruimte op te vullen maar het is constant hetzelfde wat we te zien krijgen.

Tot slot een paar tips kwa attracties: Mach 5, V Maxxx Booster, Commander Roll Over, Breakdance hoefnagels No.1 (sneller en mooier), Tsunami, Ghostrider,Experience, Eclipse en als je een echte topper wilt haal dan de Infinity van Hoefnagels naar Venray!

Hopelijk doen jullie hier iets mee, als wij de concurrentie aan moeten gaan met Eindhoven dan zullen we water bij de wijn moeten doen. Óf de kermis naar 10 dagen of inversteren in top attracties! Vroeger wilde mensen kost wat kost naar de kermis, tegenwoordig kiezen ze er voor om op vakantie te gaan!

Op de kermis hoor je iedereen klagen en tijdens de evaluatie zijn altijd alleen jullie van de organisatie tevreden, de kermis is van iedereen waar jullie gehoor aan moeten geven!

Een zwaar geïrriteerde kermisvriend!

ik ben het er mee eens met de vorige berichten

er moeten wel nieuwere attracties komen want meer bezoekers brengt meer geld in het laadje in alle opzichten.
en de indeling zorgde er voor dat er te weinig kermis gevoel opspeelde en het geeft ook het gevoel of er minder attracties staan.
wat ik wel positief vond is dat de sfeer wel was top qua bezoekers.
want ik heb het gevoel dat het aantal bezoekers van vorig jaar niet heeft weten te evenaren.
laat voor volgend jaar een echte kermis fanaat(-en) mee denken die er ook gevoel voor heeft/hebben om weer een echte kermis in Venray te laten komen.

Vier Holly Cranes (grijpkraantjes) op één kermis is wel wat erg veel.

Als dit klopt wat hier staat dan hebben ze weer achterover gelegen!

Goldmine welliswaar nooit in Venray gestaan en de Free Style Jumper???
Ik wacht nog echt op 4 nieuwe attracties, maar dit gaat natuurlijk weer nergens over. Voor de verandering weer de super mouse, weer lekkere terrein vulling.....

Vermaakzaken reeds verpacht 2018
– Autoscooter
– Goldmine Tower
– Free Style Jumper
– Fun House
– Break Dance
– Cocoon Rupsbaan
– Lunapark
– Polyp
– Super Mouse
– Jumbo
– Adventure Ride Buggy
– Babysport
– Bootjesmolen
– Draaimolen
– Mini Cars