Politie treft henneplanten aan in tuinen in Venray

Politie treft henneplanten aan in tuinen in Venray

De politie heeft maandag op twee adressen in Venray hennepplanten uit de tuin gehaald. Op beide adressen zijn de hennepplanten meegenomen. Bij één adres zal vermoedelijk proces-verbaal opgemaakt worden.

Er is blijkbaar nog steeds veel onduidelijkheid over het gedoogbeleid. Men denkt dat het gedoogbeleid inhoudt dat u tot vijf hennepplanten in uw achtertuin mag hebben. Dit is niet het geval. Het is niet toegestaan om een hennepplant in uw achtertuin te hebben, zelfs niet één.

Bij aantreffen door de politie zullen deze hennepplanten meegenomen worden, bij herhaling of bij aantreffen van vijf of meerdere planten zal er zelfs proces-verbaal opgemaakt kunnen worden.

Weet u hennepplanten te staan dan kunt u melding maken bij uw politiebureau of anoniem via 0800-7000.

Foto: 
Omroep Venray