Voltage komt naar Popronde Venray 2017

Voltage komt naar Popronde Venray 2017

Voltage, in 2011 opgericht door frontman Dave Vermeulen, is een 70's rock 'n roll band uit de regio Helmond en Eindhoven. De Brabanders laten zich inspireren door strakke shuffles van bands als Status Quo en AC/DC en met de bezieling van southern bands als ZZ Top en Blackberry Smoke.

In september presenteren zij hun nieuwe plaat 'Around The Bend' in de Effenaar in Eindhoven.Op 5 november doet het vijftal ook Popronde Venray 2017 aan en zal 's avonds een onvergetelijke show in café Hulsman komen geven.

De Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. In 2017 strijkt Popronde neer in 41 steden. In elke stad treden op één avond ongeveer 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia.

De deelnemende podia zijn cafés, galeries, theatertjes, platenzaken, kerken en clubs in het centrum van een stad. Eén avond in het jaar zijn zij de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten en is het centrum het festivalterrein.

De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied - buiten de mainstream om - in Nederland gebeurt.

Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum 'n bass, van rock tot blues, bijna elk genre is vertegenwoordigd. Jaarlijks worden +- 135 bands uit de ongeveer 1300 aanmeldingen geselecteerd. De Popronde is een showcasefestival en bevat zeker geen wedstrijdelement!

De Popronde is in elke stad gratis toegankelijk.