Ricardo Hendriks uit Venray naar The World Hip Hop Dance Championship

Ricardo Hendriks uit Venray naar The World Hip Hop Dance Championship

Op 11 augustus vinden de World Locking Battles plaats tijdens de World Hip Hop Dance Championship van HipHop International in Phoenix Arizona in de Verenigde Staten. Hier zal Ricardo Hendriks uit Venray, beter bekend als Goofy Gassin namens Dansschool & Entertainmentbureau Soul Community uit Venray Nederland vertegenwoordigen bij de 16 beste streetdancers van de hele wereld.

Ricardo stond eerder al in de TV-finale van Everybody Dance Now (Soul Catz, seizoen 2) en is inmiddels vijf keer Nationaal Danskampioen geweest bij verschillende competities. Zo heeft hij Nederland twee keer in de Franse hoofdstad Parijs vertegenwoordigd, waarbij hij als Soul Catz in de Top 8 en Top 16 eindigde van de wereld. Daarnaast heeft Ricardo Nederland ook in Berlijn vertegenwoordigd als Goofy bij een Top 8 van de Wereld. Hier werd hij uiteindelijk vierde.

Vervolgens trok Ricardo zich een tijd terug van het dansen. Hij werd vader en begon samen met zijn vrouw Izelina Sousa aan het begin van Soul Community in Venray. Toen de basis voor een mooie toekomst eenmaal stond, wilde hij zijn passie maar al te graag weer oppakken. Hij deed mee aan de HipHop International in Tilburg en won daar de eerste plek bij de Locking Battles.

Daarom mag hij nu naar het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten..