VieCuri (Venray en Venlo) en Laurentiusziekenhuis (Roermond) willen gaan fuseren

VieCuri (Venray en Venlo) en Laurentiusziekenhuis (Roermond) willen gaan fuseren

Eind juni werd gemeld dat er plannen waren voor samenwerking tussen VieCuri Venray en Venlo en het Roermondse Laurentiusziekenhuis. Ook dat er voorlopig gen nieuwbouw in Venray zou komen en dat de directie van VieCuri onderzoek zou gaan doen of dit wel nodig is.

Op financieel gebied staat het VieCuri al ruime tijd onder druk. Terwijl de kosten stijgen, komt er minder geld binnen. Operaties en afspraken met artsen moesten daarom eind vorig jaar worden uitgesteld.

Oppositiepartij inVENtief ontving al signalen dat de realisatie van een nieuw ziekenhuis op de tocht zou staan, zo bleek 27 juni in de gemeenteraadsvergadering. Fractievoorzitter Tino Zandbergen wilde van de wethouder weten of dit juist was. In een reactie liet wethouder Martijn van der Putten weten dat die signalen het college niet hadden bereikt.

De Limburger meldt vrijdag dat VieCuri en Laurentius willen gaan fuseren. Het onderzoek naar de mogelijkheden van een fusie is inmiddels aan de gang. Aan de hand van de resultaten van dit onderzoek nemen de directies van beide ziekenhuizen komend jaar een definitief besluit.

Mocht de fusie doorgaan dan zal dit voor patiënten betekenen dat ze voor sommige ingrepen langer moeten rijden. De ziekenhuizen willen de drie locaties behouden, maar gaan de ingrepen en behandelingen wel verdelen. Poli-afspraken en nazorg zouden wel in een ziekenhuis zo dicht mogelijk in de buurt kunnen plaatsvinden.

Foto: 
Mathieu Custers (Omroep Venray)