Fenne Lomme alsnog naar eindstrijd Miss Beauty of the Netherlands

Fenne Lomme alsnog naar eindstrijd Miss Beauty of the Netherlands

Aanvankelijk als derde eindigen en dan toch onze provincie vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale. De 25-jarige Fenne Lomme uit Geijsteren speelde het klaar en gaat, ondanks enkele weken achterstand op haar mede-finalisten, voor de volle winst.

,,Het kwam voor mij als een volslagen verrassing’’, vertelt de kersverse winnares. ,,Ik kreeg het zaterdag telefonisch te horen.’’ De organisatie vertelde haar die dag dat de aanvankelijke winnares zich had teruggetrokken. Ook de als nummer twee geëindigde schone kon niet langer deelnemen, nadat zij haar voorkeur had gegeven aan deelname aan de Miss Intercontinental verkiezing. Door deze bizarre wending is de grote prijs nu voor de Geijsterse Fenne, die eerder al werd gekroond tot Miss Media of Limburg en Miss Charity of Limburg.

Als Limburgs mooiste gaat ze op zaterdag 9 september de strijd aan met elf andere provinciale winnaressen. Het al bijzondere avontuur kan hierdoor nóg bijzonderder worden. Om ook deze ronde te laten slagen moet ze tal van inspanningen verrichten: van fotoshoots tot workshops. ,,Ik heb een kleine achterstand, maar die is in te lopen. De fotoshoots van twee weken terug ga ik inhalen en daarna haak ik in op het lopende schema’’, vertelt ze. Wellicht gaat ze de Ysselsteynse Kimberley Xhofleer achterna, die nadat zij vorig jaar tot Miss Beauty of Limburg werd gekozen erin slaagde om zelfs in de landelijke finale met de kroon en eeuwige roem huiswaarts te keren. Of dit ook Fenne lukt is nog koffiedik kijken, maar de ambitie is er vast en zeker. ,,Ik ga er alles aan doen om deze finale winnend af te sluiten.’’

Foto: 
Fenne Lomme