Cursus De kracht van taal bij BiblioNu groot succes

Cursus De kracht van taal bij BiblioNu groot succes

Negen cursisten hebben het certificaat gekregen voor hun deelname aan de cursus 'De kracht van taal'. BiblioNu verzorgt de lees, schrijf en computercursus voor Nederlanders die meer zelfredzaam willen worden in allerlei dagelijkse situaties. Daarbij is het verbeteren van de Nederlandse taal belangrijk.

Een taaldocent zorgt samen met vrijwilligers voor de les en begeleiding op maat. De cursus is mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de gemeente. De cursisten zijn razend enthousiast over de cursus.

“Ik ben veel zelfverzekerder geworden”, vertelt Petra. Voor Ilona betekende de cursus heel veel. “Ik heb er sociale contacten opgedaan en kon ervaringen uitwisselen met cursisten en vrijwilligers”.

Vooral over het oefenen met zinnen maken, grammatica, spelling, websites opzoeken en het vele lezen zijn de deelnemers erg tevreden. Er zijn nog plaatsen vrij voor de cursus die in september van start gaat. Ook mensen die Nederlands als tweede taal hebben, op inburgeringsniveau zitten maar zich nog niet voldoende kunnen redden, kunnen deze cursus volgen.

De bijeenkomsten worden gehouden op dinsdagmorgen van 09.00 tot 11.00 uur in Venray. Belangstellenden voor de cursus in Venray kunnen zich aanmelden bij mpeeters [apenstaartje] biblionu [punt] nl.