Na plannen voor een Polenhotel in Pascalis en in de oude melkfabriek in Leunen, zijn er nu plannen om in het voormlige pand Den Hoebert aan de Westsingel 1 in Venray, een bestemmingsplan-wijziging aan de vragen om hier tijdelijke huisvesting mogelijk te maken.

De voorbereidingen om in Den Hoebert (voormalige Gilde Opleidingen) om te bouwen tot tijdelijke huisvesting zijn reeds in volle gang. Op internet circuleren zelfs al huurprijzen. De buurtbewoners zijn een beetje huiverig voor de komst van zoveel tijdelijke bewoners en vrezen voor overlast in de buurt, een gevoel van onveiligheid en verkeersproblemen.

De buurtbewoners vragen zich af of een dergelijke opvang in het het centrum van Venray / hun wijk wel wenselijk is. Als zij gaan wachten tot de gemeente alle vergunningen heeft afgegeven om een hotel / opvang te maken in Den Hoebert, kunnen zij niets meer doen.

In Leunen hebben de dorpsbewoners zich verenigd om de komst van tijdelijke huisvesting tegen te houden. Dit heeft ertoe geleid dat er tot op heden nog niets gedaan is met de oude melkfabriek en dat het probleem wat Leunen voorzag, nu doorgeschoven is naar de omgeving van Den Hoebert in Venray.

Over de plannen van een Polenhotel wordt op maandag 17 juli in Wijkcentrum 't Schöpke in de wijk Veltum een informatiebijeenkomst gehouden. Deze begint om 20.00 uur.

Foto
Mathieu Custers (Omroep Venray)