Forse toename woningverkoop in Venray

Forse toename woningverkoop in Venray

In het eerste kwartaal van dit jaar zijn in de gemeente Venray fors meer woningen verkocht vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Ook de gemiddelde verkooptijd van een Venrayse koopwoning kelderde aanzienlijk.

Dat blijkt uit gegevens gepubliceerd door Woningmarktcijfers.nl. Het bedrijf geeft adviezen aan overheden en marktpartijen op het gebied van ontwikkelingen in de woningmarkt.

Gedurende het eerste kwart van 2017 passeerden in de regio Venray, waaronder ook enkele buurgemeenten worden gerekend, 243 woningen de notaris. Dat is een stijging van maar liefst 61 procent ten opzichte van de eerste vier maanden vorig jaar. Met dit percentage is Venray de op drie na grootste stijger in Nederland. Enkel de Waddeneilanden, Noordwest-Overijssel en Maasland laten grotere stijgingen zien. De gemiddelde koopsom steeg met vijf procent tot 233.314 euro.

Naast de ontwikkeling van transacties en koopsom geven de verkooptijden en de ontwikkeling van het woningaanbod een belangrijk inzicht in het functioneren van de locale woningmarkt. In de regio Venray is het gemiddelde tijdsbestek waarin een woning van eigenaar wisselt zo’n twaalf maanden. Vorig jaar lag dit cijfer nog op zeventien maanden. Het woningaanbod nam ten opzichte van het eerste kwart in 2016 met 20 procent af.

Foto: 
Bas Dammers (Omroep Venray)