Wonen Limburg verduurzaamt 4000 huurwoningen

Wonen Limburg verduurzaamt 4000 huurwoningen

De komende vier jaar verduurzaamt woningcorporatie Wonen Limburg maar liefst 4.000 huurwoningen. Daarmee gaat ze de doelstelling halen om in 2020 voor haar hele woningbezit (26.000 woningen) gemiddeld energielabel B te hebben.

Door gebruik te maken van de beschikbare subsidie (STEP) kunnen de werkzaamheden uitgevoerd worden zonder extra huurverhoging voor de huurder. De besparing op de energierekening komt daarmee volledig ten goede aan de bewoners.
Bestuurder van Wonen Limburg, Wim Hazeu: ‘We slaan zo twee vliegen in één klap. We zorgen én voor een daling van de woonlasten van 4.000 huurders én maken een enorme stap in onze duurzaamheidsambitie. Twee belangrijke pijlers in ons beleid.

Vrijdag 21 april is de aftrap van de aanbesteding voor deze flinke klus. Van de 17 uitgenodigde partijen worden er uiteindelijk vier gekozen die het werk mogen gaan klaren. Hazeu: ‘Omdat het om grote volumes gaat, verwachten we veel van de aannemers. We geven ze een budget mee en de bedrijven die daarvoor de beste energiebesparende oplossingen bieden, gaan door. We kijken dus vooral naar de geboden kwaliteit. Uiteraard zit er ook een afvaardiging van onze huurdersraad in de selectiecommissie. We zijn heel benieuwd met welke innovatieve oplossingen de aannemers gaan komen.’

Woningen die in aanmerking komen voor de renovatie moeten minimaal twee á drie labelsprongen kunnen maken. De betreffende huurders krijgen een aantal maanden voordat hun woning aan de beurt is bericht van de corporatie. De eerste woningen worden komend najaar aangepakt.