Succesvolle project ‘Hennepbestrijding’ weer van start gegaan

Succesvolle project ‘Hennepbestrijding’ weer van start gegaan

Het succesvolle project ‘Hennepbestrijding’ is weer van start gegaan. Deelnemers aan dit project dienen voor 15 mei het deelnameformulier in te vullen en te retourneren. Bedrijfsleden van de LLTB ontvangen daarvoor binnenkort een brief met deelnameformulier. Dit project ‘Hennepbestrijding’ is exclusief voor LLTB-leden.

Deelname aan het hennepproject is gratis en voorkomt een onveilig gevoel en een hoop problemen waar ondernemers liever niet mee in aanraking komen. Het is van belang dat zoveel mogelijk maïs- en aspergetelers meedoen en zichzelf beschermen tegen criminelen die in hun gewassen hennep wil telen.

In de afgelopen jaren hebben is er een afname geconstateerd van buitenteelt activiteiten in de percelen van LLTB ondernemers. Door het plaatsen van de inmiddels bekende oranje bakens in het perceel, worden criminelen er op geattendeerd dat telen in deze percelen geen zin heeft. Dat komt doordat de ondernemer zelf deze percelen controleert en waarnemingen noteert in een logboek.

Verdachte situaties komen hierdoor sneller aan het licht, zeker wanneer dezelfde constateringen op meerdere plekken wordt gedaan.

Foto: 
Wil Hüsken