Projectgroep Zorgzame Kerk zoekt zorgmaatjes en een coördinator

Projectgroep Zorgzame Kerk zoekt zorgmaatjes en een coördinator

Ze zijn regelmatig in het nieuws, kwetsbare mensen met een klein netwerk, die door veranderingen rondom de zorg in de maatschappij tussen wal en schip dreigen te raken. Je vindt ze overal in de samenleving, maar in eerste instantie denken we vooral aan ouderen en mensen met een beperking, of chronisch zieke mensen en mensen met psychiatrische problematiek.

Deze mensen hebben allemaal hun eigen verhaal en ervaringen. Ben je hier benieuwd naar, wil je liever met ze praten dan over ze praten? Herken je het gevoel “Hoe kan ik van waarde zijn voor een ander?” of de vraag “Wat maakt contacten waardevol, wat heeft voor mij betekenis in betrekking tot de ander? Maar ook: hoe kan zo’n contact mijn leven verrijken? Als bovenstaand verhaal je aanspreekt is zorgmaatje worden mogelijk iets voor jou.

Vanuit een aantal kerken in Venray en Horst is het initiatief genomen om te kijken of er een zorgmaatjesnetwerk kan worden gevormd. Een netwerk van mensen die in een zorgafhankelijke situatie zitten en geen of een klein netwerk hebben en mensen die bereid zijn om tijd voor hen vrij te maken. Dit om samen te ontdekken hoe ze elkaars medemens kunnen zijn.

De projectgroep Zorgzame Kerk komt graag in contact met mensen die zorgmaatje willen worden en met iemand die het leuk lijkt om coördinator van de zorgmaatjes te worden. Er zijn profielen voor zorgmaatje en coördinator beschikbaar, op te vragen via diaconie [punt] pkn-venray [apenstaartje] difra [punt] nl.