Onderbezetting politie Venray-Gennep problematisch, burgemeesters luiden noodklok

Onderbezetting politie Venray-Gennep problematisch, burgemeesters luiden noodklok

De politie-eenheid Venray-Gennep moet worden uitgebreid om te beletten dat de veiligheid in het geding komt. Burgemeesters van de gemeenten Venray, Gennep, Mook en Middelaar en Bergen maken zich ernstige zorgen en uiten dit in een brandbrief aan politiechef Limburg Gery Veldhuis.

,,Het water gaat ons aan de lippen staan'', schrijven de burgemeesters. Een capaciteitsprobleem zorgt er in Noord-Limburg voor dat aanrijtijden vaak niet worden gehaald. Daarnaast neemt ook de heterdaadkracht af. Volgens de gemeenten leidt de geografie van het gebied bovendien tot inefficiëntie in reisbewegingen. Zo zijn agenten bovenmatig veel tijd kwijt aan het overbruggen van afstanden.

De burgemeesters zijn het erover eens dat de politie grote inspanningen verricht om bij te dragen aan de veiligheid van inwoners. Toch voldoet de inzet niet altijd, waardoor de gemeenten moeten overgaan tot alternatieven. ,,Onze gemeenten getroosten zich in aanvulling daarop grote inspanningen door het inzetten van boa's, beveiligingsbedrijven en staatcoaches. Deze aanvullende maatregelen zijn echter een illustratie voor de problematiek.''

Men hoopt dat de brandbrief een discussie aanwakkert die ook op landelijk niveau hoog zal worden opgenomen, tot aan de formatietafel in Den Haag.

Foto: 
Mathieu Custers (Omroep Venray)