Mogelijk woonurgenten in Schuttersveld

Mogelijk woonurgenten in Schuttersveld

De gemeente Venray en Wonen Limburg gaan samen de mogelijkheden bekijken om het voormalige verzorgingshuis Schuttersveld geschikt te maken als tijdelijke woonruimte voor één- en tweepersoons huishoudens. Het onderzoek is naar verwachting voor de zomer klaar.

Aan dit type woningen is veel behoefte, weet wethouder Martijn van der Putten (Wonen, D66). Bedoeld als huisvesting voor starters op de woningmarkt, mensen die tijdelijk voor hun werk in Venray zijn, pas afgestudeerden die weer terugkeren, mensen die in scheiding liggen of pas gescheiden zijn en mensen die vanuit een woongroep zelfstandig gaan wonen. Om te zorgen dat andere urgent woningzoekenden een kans krijgen, wordt gewerkt met huurcontracten van maximaal twee jaar. De overeenkomst om Schuttersveld voor tijdelijke bewoning te gebruiken, krijgt een looptijd van tien jaar. ,,Deze periode kunnen we meteen gebruiken om met een plan te komen voor de langere termijn’’, aldus Van der Putten.

Het voormalige verzorgingshuis Schuttersveld is eigendom van Wonen Limburg. Het bijna vijftig jaar oude gebouw staat voor een groot deel leeg, maar is technisch nog in goede staat. Gedeeltes worden verhuurd aan Logeerhuis Kapstok en aan De Zorggroep. Laatstgenoemde gaat echter op termijn vertrekken, reden voor de woningcorporatie en de gemeente om te zoeken naar een goede alternatieve invulling.

Niet het hele gebouw zal worden aangepast voor tijdelijke bewoning door één- en twee persoons huishoudens. Voor een ander gedeelte denkt Wonen Limburg aan één of meer maatschappelijke partners, die ook een rol krijgen in het beheer van het gebouw. Van der Putten ziet veel voordelen in de nieuwe invulling. ,,We helpen mensen uit de brand, het biedt kansen voor de leefbaarheid van de wijk en het past ook nog eens prima in onze woonvisie’’, zegt hij. ,,De naderende leegstand is een unieke kans om in te springen op actuele ontwikkelingen in de Venrayse woningmarkt.’’

Het is vooralsnog niet duidelijk hoe veel verhuurbare woningen zullen verrijzen. Het opgestarte onderzoek moet hier meer duidelijkheid in scheppen. Zodra het onderzoek klaar is, houden Wonen Limburg en de gemeente een informatieavond.

Foto: 
Mathieu Custers (Omroep Venray)