Cafetaria Snack-Koning blijft op Keizersveld

Cafetaria Snack-Koning blijft op Keizersveld

Het ondernemersgezin van cafetaria Snack-Koning aan het Keizersveld kan doorgaan met de verkoop van friet en snacks in zijn huidige vorm. Overeengekomen is dat men tot en met 2023 mag blijven staan.

De onenigheid ontstond toen de gemeente besloot handhavend op te treden. Volgens het college is de cafetaria met terras en vaststaande units namelijk zonder bouwvergunning geplaatst. Ook laat het bestemmingsplan detailhandel niet toe. De eigenaren van de frietkraam zijn zich van geen kwaad bewust, te meer omdat zij bij hun aanvraag voor een standplaatsvergunning een tekening hebben meegeleverd waarop de vaste units ingetekend staan. Vervolgens werd deze vergunning door de gemeente afgegeven. Eind vorig jaar volgde een rechtszaak, waarin de gemeente Venray in het ongelijk werd gesteld.

De strijdende partijen gingen vervolgens met elkaar in gesprek. Het gemeentebestuur gaf hierbij aan bereid te zijn de huidige situatie de komende tien jaar toe te staan. Peter Cox en Sylvia Loermans, de exploitanten van de snackbar, hadden hierop aangedrongen. Dit mede vanwege de leeftijd van Cox, die na de gedoogde termijn van zijn pensioen wil genieten. Naar nu blijkt is deze tien jaar ingegaan vanaf het moment dat het ondernemersduo haar standplaatsvergunning kreeg. Dit betekent in werkelijkheid het frietkot over zes jaar, als Cox 58 jaar is, moet verdwijnen.

Desalniettemin zijn de twee verheugd dat er eindelijk duidelijkheid is. ,,Wij zijn heel erg blij dat de gemeente ons wil helpen met het zoeken naar een oplossing in plaats van met de neuzen tegen elkaar te blijven staan’’, zegt Loermans. Om de situatie kloppend te maken dient Snack-Koning binnenkort een omgevingsvergunning strijdig gebruik met het bestemmingsplan in. Dan komt na een roerige periode vol onzekerheid eindelijk een einde. Of de cafetaria na 2023 een ander plekje zal zoeken of ermee stopt, is nog onduidelijk. ,,Helaas kan ik niet in de toekomst kijken.’’

Foto: 
Bas Dammers (Omroep Venray)