Rattenplaag teistert Venrayse centrum

Rattenplaag teistert Venrayse centrum

In het centrum van Venray heerst momenteel een zwarte rattenplaag. Centrumbewoners slaan alarm en verzoeken de gemeente Venray dringend maatregelen te nemen.

Tot op heden kwamen deze maand al 27 meldingen binnen van ratten in het gebied binnen de singels. Zo zijn er meldingen uit de Doctor Poelsstraat, Kolkweg, Tuinstraat, Bongerdstraat, Imkerstraat, Deken Berdenstraat en Pastoor van der Gaetstraat.

Volgens bewoners worden ratten gezien in tuinen, dakgoten en spouwmuren. Met het mooie weer buiten zitten is er voor veel inwoners dan ook niet bij. ,,Het is echt akelig. Ik ben bang dat ze dadelijk binnen zitten en laat de deur daarom dicht’’, vertelde een angstige buurtbewoonster vrijdag. ,,Ik hoop dat de gemeente Venray tot actie overgaat.’’

De gemeente Venray is geschrokken van de meldingen en neemt deze dan ook uiterst serieus. ,,Het is overigens opmerkelijk dat een rattenplaag zich al in het voorjaar voordoet’’, vertelt een gemeentewoordvoerder. Normaal gesproken wordt overlast van ratten waargenomen in de zomermaanden. Hoewel rattenbestrijding primair een taak is van bewoners zelf, is de gemeente bereid mee te denken en waar nodig bij te springen. ,,Mensen zijn op hun eigen perceel zelf verantwoordelijk voor ongediertebestrijding. Desalniettemin laten wij onderzoek doen naar de herkomst van deze weerzinwekkende plaag.’’

In 2015 was er al een rattenplaag in het buitengebied van Venray. Destijds waren zwarte ratten een last voor hoofdzakelijk agrarische ondernemingen. Een regionale aanpak zorgde voor een daling van het aantal meldingen.

Foto: 
X-it ongediertebestrijding