Saskia Goetgeluk zwaait de scepter over Brightlands Campus Greenport Venlo

Saskia Goetgeluk zwaait de scepter over Brightlands Campus Greenport Venlo

Saskia Goetgeluk start per 1 mei 2017 als CEO van Brightlands Campus Greenport Venlo. Zij wordt verantwoordelijk voor de inhoudelijke doorontwikkeling van de campus tot hét kennis- en innovatielandschap op het gebied van gezonde voeding.

Eind vorig jaar besloot de gemeente Venray in te stappen in regionaal ontwikkelbedrijf Greenport Venlo. Greenport Venlo wordt gezien als een krachtige motor voor de regionale economie die vooral vele banen moet scheppen. Naast Venray en geldschieter provincie Limburg zijn ook de gemeenten Horst aan de Maas en Venlo aandeelhouder. Andere gemeenten stapten uit omdat zij de financiële risico's te hoog achtten.

Goetgeluk is een ervaren bestuurster die over een indrukwekkende staat van dienst in de agrofood sector beschikt. Ze was manager van Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, koepelorganisatie Greenport Holland en Holland Horti International en betrokken bij de Nationale Wetenschapsagenda. Goetgeluk: “Brightlands Campus Greenport Venlo moet dé aanjager worden van innovatieprojecten en businesscases, die ook daadwerkelijk zorgen voor nieuwe investeringen en arbeidsplaatsen. Er moet over de campus gepraat worden als een autoriteit: door baanbrekend onderzoek, maar ook door het organiseren van activiteiten waar je ‘bij’ moet zijn. Hierin manifesteren de andere drie campussen zich al, en Venlo sluit daarop aan. Daarin ligt de kracht van Brightlands: vier hotspots van innovatie en toponderzoek in Limburg werken samen aan gezonde, innovatieve en duurzame oplossingen voor de grote maatschappelijke vraagstukken van deze tijd.”

Op Brightlands Campus Greenport Venlo draait alles om gezonde voeding. Vernieuwers uit bedrijfsleven, wetenschap en onderwijs werken hier samen aan innovaties op het gebied van gezonde voeding, kweken en telen, alternatieve grondstoffen en voedingsbronnen. Niet voor niets bevindt de campus zich in een regio waar de agrifood business behoort tot de meest productieve, duurzame en winstgevende ter wereld; waar food innovatie in het DNA van de ondernemers zit. Het campusterrein is volop in ontwikkeling: naast de al aanwezige R&D-faciliteiten in en om de VillaFlora en de Innovatoren, vestigen zich de komende maanden diverse ondernemers en realiseert de Universiteit Maastricht nog dit jaar diverse laboratoriumfaciliteiten.