Fors meer Venrayse kinderen nemen deel aan Roefeldag

Fors meer Venrayse kinderen nemen deel aan Roefeldag

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar vindt ook dit jaar weer een Roefeldag plaats voor groep 8 van basisscholen uit de gemeente Venray. De dag wordt georganiseerd door Kiwanis Club Rooyse Ladies in samenwerking met Stichting Primair Onderwijs Venray (SPOV).

De Roefeldag komt van het Belgische woord 'roefelen' dat snuffelen of ontdekken betekent. Gedurende zo'n dag oriënteren kinderen zich op een baan in de toekomst en bekijken op een actieve manier wat ze later allemaal zouden kunnen worden. De kinderen nemen een kijkje in de werkwereld van volwassenen. Zij mogen dan binnenkijken bij allerlei bedrijven, instellingen en winkels om zelf te ervaren hoe het is om een beroep uit te oefenen.

Vorig jaar gingen bijna 200 leerlingen uit groep 8 van zeven basisscholen op pad. Dit jaar krijgen maar liefst ruim 400 kinderen van veertien basisscholen de kans om een hele dag te mogen 'roefelen'. De kinderen gaan gedurende deze leerzame dag, dat plaatsvindt op vrijdag 16 juni, in kleine groepjes en onder begeleiding van een volwassene een half of heel uur meelopen bij een bedrijf of instelling. Zo gaan de jeugdelingen die dag diverse roefelplaatsen af.

Intussen is de organisatie gestart met het werven van diverse bedrijven, instellingen en verenigingen. Dat doen De Rooyse Ladies middels het actief telefonisch benaderen.

Foto: 
Kiwanis Club Rooyse Ladies