Niet op het pluche, maar wel een ervaring rijker

Niet op het pluche, maar wel een ervaring rijker

Ivonne Voigt, de enige Venrayse kandidate voor een Tweede Kamerzetel, is er woensdag niet in geslaagd voldoende stemmen te bemachtigen om een Haagse zetel veilig te stellen. Desondanks kijkt ze zeker niet ontevreden terug.

Het avontuur begon medio januari, toen Voigt (38) definitief een plek verwierf op de PvdA-kandidatenlijst. Op plek 68 stond ze, waarmee direct duidelijk was dat het een hele opgave zou zijn om in de Kamer terecht te komen. Ze gaf destijds aan zich te willen inzetten voor een beter milieu en een duurzame economie, waarbij ze eveneens ‘de verhalen van rechts’ wilde doorprikken.

Uiteindelijk behaalde de Venrayse, reeds zo’n twee jaar actief in de lokale politiek, 299 stemmen. Bij lange na onvoldoende om op basis van voorkeursstemmen een plek op het pluche te veroveren. ,,Ik ben nog maar twee jaar bezig en enkel in Venray bekend. Ik ben dan ook best tevreden’’, zegt ze. ,,Eenieder die mij het vertrouwen heeft gegeven en zijn of haar stem op mij heeft uitgebracht wil ik enorm bedanken.’’

Haar partij, in 2012 nog glorieus tweede met 38 zetels, kende een dramatische verkiezingsuitslag. De vrije val die zich al leek aan te kondigen, zette zich gedurende de verkiezingsdag voort en de sociaaldemocraten met Lodewijk Asscher aan het roer moet het sindsdien doen met negen zetels. ,,Natuurlijk zijn we allemaal teleurgesteld dat we niet meer zetels hebben gehaald. Tijdens de ledenraad van vandaag gaan we met elkaar het gesprek aan’’, aldus Voigt.

Hoewel een plek in Den Haag er niet voor haar inzat, heeft ze er geen spijt van dat ze de strijd is aangegaan. ,,Het was een hele bijzondere en leerzame ervaring, wat is zeker ga meenemen de komende jaren. Als PvdA-team hebben we in Venray veel mensen op straat gesproken. Hele mooie en soms ook hele kritische gesprekken, maar allemaal eerlijk en waardevol.’’

Foto: 
PvdA

Reacties

Het was te voorzien dat dit, voorheen voor de arbeiders strijdende partijtje gigantisch de vernieling in zou gaan op 15 maart. Dit splinter partijtje werd al jaren geleid door figuren die ver weg stonden van hun doelgroep. En dan helpt het niet dat de voorzitter zich met weerzinwekkende kleding tooid om er als gewone jongen van het volk uit te zien. Gelukkig is aan dat verraad aan de gewone man nu een einde gekomen. Ivonne heeft op de foto die boven dit artikel prijkt ook de Spekman look nog hoog in het vaandel staan
zo te zien. Dus maandag fatsoenlijke kleren aan en snel naar het arbeidsbureau om voor een echte baan te gaan kijken. PvdA??? Die bestaat niet meer!!