Begin april duidelijkheid invulling pand kunstencentrum

Begin april duidelijkheid invulling pand kunstencentrum

Begin april schept de gemeente Venray helderheid over de invulling van het gebouw dat momenteel in gebruik is door het kunstencentrum. Dat heeft wethouder Lucien Peeters (CDA, Cultuur) laten weten.

Kunstencentrum Jerusalem ontvangt vanaf cursusseizoen 2017-2018 geen subsidie meer en houdt per 1 september op te bestaan.

De gemeente Venray, eigenaar van het pand aan de Heuvelstraat, is voornemens om de diverse ruimtes te verhuren aan zelfstandigen en kunst- en cultuurorganisaties. Daarvoor hanteert men een maatschappelijk tarief, zonder winstoogmerk.

Coalitiepartij CDA voerde tijdens de afgelopen raadsvergadering aan dat er urgentie bestaat over de toekomstige invulling. De fractie gaf aan snel duidelijkheid te willen over de hoogte van de huur voor de diverse vertrekken, mede omdat kunst- en cultuurorganisaties nu al druk doende zijn met de voorbereidingen voor het nieuwe cursusjaar.

Foto: 
Jan Albers (Omroep Venray)