Mediaontwikkeling van kinderen 0-6 jaar

Mediaontwikkeling van kinderen 0-6 jaar

Kinderen en media. We kunnen er niet omheen. Al op jonge leeftijd maken kinderen dagelijks gebruik van de tablet en computer. Hoe kun je als ouder je kind ook op het gebied van mediagebruik een goede start meegeven? Volg tijdens de Media Ukkie Dagen 2017 een speciale workshop.

BiblioNu organiseert op 5 april ouderbijeenkomsten over mediaopvoeding. Daarbij wordt de mediawereld van baby’s, dreumesen en peuters anno nu bekeken door middel van kijken en spelen. De bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met kindercentrum de Kindersofa in Venray en kinderdagverblijf De Ark in Horst.

Jonge kinderen groeien op als de zogenaamde 'digital natives', maar hoe zorg je dat je kinderen bewust met digitale media omgaan? Wat is geschikt en wat heeft een kind eraan? ‘Kijken en spelen’ is een workshop voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0-6 jaar en pedagogische medewerkers. Aan bod komen onderwerpen zoals mediaontwikkeling, digitale prentenboeken, televisie, dvd’s, websites, tablet, smart Phone en apps.

Er zijn bijeenkomsten op woensdag 5 april van 19.30 tot 21.00 uur bij
Kindercentrum De Kindersofa, Grootdorp 32, 5815 AE Merselo en Kinderdagverblijf de Ark, locatie kinderdiensten-centrum Twinkeling, Westsingel 200, 5961 DH Horst.

De workshop is gratis. Opgeven graag via jeugd [apenstaartje] biblionu [punt] nl met vermelding van de gewenste locatie.
Ook ouders van kinderen die niet bij bovengenoemde kindcentra ingeschreven staan, zijn welkom.

Foto: 
Marielle van Bracht