Boekenweek van 25 maart t/m 2 april

Boekenweek van 25 maart t/m 2 april

Het thema van de 82e Boekenweek is Verboden Vruchten. Een thema regelrecht uit het paradijs zou je kunnen zeggen. Maar net zoals Adam en Eva werden gestraft voor het eten van de verboden appel, hebben die verboden vruchten altijd een scherp randje. Ze zijn lekker en verleidelijk, maar ook gevaarlijk. Wel willen, niet mogen, toch doen. Verboden vruchten kom je ook in andere boeken dan de bijbel regelmatig tegen. Zoals bijvoorbeeld in de boeken van Heleen van Royen of E.L. James.

Bij BiblioNu zijn prikkelende boeken ingepakt, zodat je vooraf niet weet welke titel je gaat lezen. In een aantal van die pakketjes zijn lingerie-cadeaubonnen verstopt van Cleopatra passie voor lingerie in Horst en Hunkemöller en Livera in Venray. Wie iets koopt in deze winkels, maakt kans op een kortingsbon van BiblioNu.

Laat je verleiden, eet een verboden vrucht. Tijdens de Boekenweek kun je in de Bibliotheken een ‘verboden’ vrucht eten. Deze zijn beschikbaar gesteld door groente- en fruitspeciaalzaak van Dam in Venray en 't Trostomaatje in Horst.

Het gratis magazine staat vol tips en interviews met de Boekenweekauteurs Herman Koch (Boekenweekgeschenk) en Connie Palmen (Boekenweekessay). Koch schreef een meesterlijk verhaal over een man met veel levensinzichten, maar ook grote problemen. Het Boekenweekgeschenk is verkrijgbaar bij boekhandels bij aankoop van € 12,50 aan boeken. Zondag 2 april kan er gratis mee gereisd worden met de NS.

Zoek met de Boekentipper naar tientallen boekentips bij het thema Verboden vruchten. Beantwoord de vragen en krijg een leesadvies op maat.

Foto: 
Marielle van Bracht