Het nieuws van 17 februari 2017

Aangifte tegen burgemeester Hans Gilissen om huisarrest lastige asielzoekers

De Bond van Wetsovertreders (BvW) heeft aangifte gedaan tegen burgemeester van de gemeente Venray Hans Gilissen. Volgens de bond handelde Gilissen strijdig met de wet, toen hij met de jaarwisseling huisarrest oplegde aan enkele overlastgevende asielzoekers.

See video

Prinsen-installatie rechtstreeks op televisie bij Omroep Venray

Omroep Venray gaat alles in het werk stellen om voor het eerst in haar geschiedenis een rechtstreekse televisie uitzending te verzorgen. Vanuit Schouwburg Venray zal dan op zaterdag 25 februari rond 12.00 uur de Prinsen-installatie worden uitgezonden op het televisiekanaal van de omroep en zoals gebruikelijk ook op de radio.

Voorleeskampioenen BiblioNu Venray zijn bekend

Maud Classens van BS Eigenwijs uit Oirlo en Auke Loeffen van BS De Meulebeek zijn de winnaars van de lokale voorleeswedstrijd van de Bibliotheek Venray. Maud las voor uit Juffrouw Pots van Tosca Menten; Auke las voor uit De Heksen van Roald Dahl.

Vrijdag vonden in het Raayland College in Venray de lokale rondes van De Bibliotheek Venray plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd.12 schoolkampioenen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen uit de Gemeente Venray namen hieraan deel, verdeeld over de ochtend en de middag.

Te weinig geweldslachtoffers doen beroep op schadefonds

Woensdag 22 februari is het de Europese Dag van het Slachtoffer. Op deze dag wordt jaarlijks stilgestaan bij slachtoffers, ook in Limburg. Speciaal om de duizenden slachtoffers van geweldsmisdrijven op jaarbasis te helpen is er het Schadefonds Geweldsmisdrijven, een uitvoeringsorganisatie van de Rijksoverheid.

Nieuw evenement; Baas van Venray

Er word een nieuw evenement georganiseerd. Dit zal plaats vinden op zaterdag 16 september 2017, op het schouwburgplein van Venray. De naam van het evenement is: Baas van Venray.

Baas van Venray heeft dezelfde formule als het welbekende Spel zonder grenzen. Een nieuw, uniek sport en spel evenement georganiseerd voor en door inwoners van de gemeente Venray. Wie zal de eerste Baas van Venray worden?

Aangepaste dienstregeling Arriva tijdens de carnavalsweek

Carnaval vieren in Limburg? De bussen en treinen van Arriva staan klaar voor alle feestvierders. Tijdens de carnavalsvakantie geldt een aangepaste dienstregeling.

Van maandag 27 februari tot en met vrijdag 3 maart rijden de bussen in Limburg volgens de vakantiedienstregeling. Op maandag 27 februari rijden de bussen volgens de zondagdienstregeling en op dinsdag 28 maart volgens een zaterdagdienstregeling. De lijnen 83 Nijmegen - Venlo, 84 Gennep – Venray en 85 Siebengewald – Boxmeer rijden de gehele carnavalsvakantie volgens de