RooyNet eindigt als zevende in Geschiedenis Online Publieksprijs

RooyNet eindigt als zevende in Geschiedenis Online Publieksprijs

RooyNet is er niet in geslaagd de prijs voor de meest vernieuwende, verrassende of mooiste Nederlandse historische website of app van het afgelopen jaar mee naar Venray te nemen. Tijdens een feestelijke middag in de Koninklijke Bibliotheek van Den Haag eindigde men als zevende.

RooyNet is het het digitaal geheugen van de gemeente Venray en zette afgelopen voorjaar een belangrijke stap naar modernisatie van het archief. Op 18 maart lanceerde RooyNet een geheel vernieuwde website. Het digitale museum van Venray herbergt een schat aan cultuur-historische foto’s, films, documenten en geluidsopnamen.

De organisatie is verheugd met het behalen van de top tien notering. In totaal streden 163 websites en apps voor de Geschiedenis Online Publieksprijs. Oud Winterswijk, een website vol historie over de gelijknamige Gelderse gemeente, ging er met de winst vandoor.