Nog dit jaar giraffen in ZooParc Overloon

Nog dit jaar giraffen in ZooParc Overloon

ZooParc Overloon blijft investeren in het uitbreiden van haar scala aan diersoorten. Nog voor de zomer verrijst een giraffenverblijf, waar naast giraffen ook Brazzameerkatten, een kleine apensoort, verblijven.

Beide diersoorten worden in het wild bedreigd en zijn daarom onderdeel van een Europees fokprogramma, wat helpt de soort te beschermen. Het is uniek dat giraffen en de Brazzameerkatten gezamenlijk een verblijf delen. Dit is voor bezoekers niet alleen bijzonder om te zien, maar zo’n verblijf biedt ook een positieve gedragsverrijking voor de dieren.

Bezoekers kunnen de dieren straks van erg dichtbij bewonderen. In het binnenverblijf wordt een verhoging gecreëerd zodat bezoekers de dieren op ooghoogte kunnen bewonderen. Aangrenzend aan de giraffenvlakte komt daarnaast een ‘gestrande bus’ te staan waarin bezoekers samen met de dieren genieten van een hapje en een drankje. Bovenop de bus wordt namelijk een voederplek gecreëerd voor de giraffen.

De voorbereidingen voor het nieuwe gebied zullen medio maart starten en voor de zomervakantie worden afgerond.

Foto: 
Libéma, ZooParc Overloon