Aanleg stadspark Venray in volle gang

Aanleg stadspark Venray in volle gang

Al een aantal weken wordt er flink gewerkt aan het Mgr. Goumansplein in het centrum van Venray. De ruimte voor de ingang van de Sint Petrus Banden Kerk (Grote Kerk) wordt gerenoveerd en het veld naast de kerk omgetoverd tot een stadspark. Doel: het creëren van een plek midden in het centrum van Venray waar het voor iedereen goed toeven is.

“In de huidige situatie krijgen het aanpalende oude kerkhof en de Grote Kerk niet de aandacht die ze verdienen”, vertelt Johan Coenders, stedenbouwkundige van de gemeente Venray. Daarom heeft de gemeente een plan opgevat om een rustige, groene plek midden in het centrum te realiseren. “Met het realiseren van het nieuwe museum Borggraaf paviljoen en het opknappen van de hoek met de Marktstraat en het Mgr. Goumansplein ontstaat de kans om het grasveld om te vormen tot een heus stadspark”, vertelt Coenders.

Naast een ingetogen gebied met monumentjes en herdenkingsplekken komen er wandelpaden, rustieke bankjes en een podium voor kleine optredens. “Ook wordt het groen verfraaid en uitgebreid en komt er een eenvoudige, natuurlijke speelvoorziening voor de kleintjes.”

Op dit moment is de aanleg van het stadspark in volle gang. De grondwerkzaamheden zijn gereed en de verhardingen worden aangebracht. Hierna worden de bomen geplant en het verdere groen en gras aangelegd. De aanleg van het Mgr. Goumansplein start na carnaval. Hierna volgt het gedeelte Eindstraat tot aan de Bontekoestraat. Hier wordt een nieuwe riolering aangelegd en de gehele bestrating vervangen.

De planning is er op gericht om de werkzaamheden halverwege april af te ronden.

Foto: 
Wil Hüsken