Drie personen aangehouden voor afpersing en chantage Venraynaar

Drie personen aangehouden voor afpersing en chantage Venraynaar

De politie heeft maandag en dinsdag drie mannen van 18, 20 en 24 jaar aangehouden voor afpersing en chantage van een 20-jarige man uit Venray.

Het drietal werd aangehouden in Venlo. De mannen zouden betrokken zijn bij het afpersen en chanteren van een Venraynaar in oktober vorig jaar. Dit alles zou hebben plaatsgevonden in de woning van één van de aangehouden verdachten.

Bij één van de arrestanten werd bovendien een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. Er werd twee kilo hennep en ruim 280 xtc-pillen gevonden. Ook stuitten agenten bij doorzoeking van de woning op amfetamine en ghb.

Alle verdachten werden gehoord en zijn woensdag, in afwachting van de rechtszitting, in vrijheid gesteld. Zowel de gemeente als de woningstichting ontvangen binnenkort een rapportage over de aangetroffen verdovende middelen, waarna de woning naar alle waarschijnlijkheid zal worden gesloten.

Foto: 
Mathieu Custers (Omroep Venray)