Spoorlijn de Maaslijn verandert

Spoorlijn de Maaslijn verandert

De spoorlijn tussen Nijmegen en Roermond, de Maaslijn, gaat de komende jaren veranderen. De spoorlijn wordt geschikt gemaakt voor elektrische treinen, er komen extra stukken dubbelspoor en bogen worden aangepast. Ook komt er een nieuw station in Grubbenvorst nabij de overweg aan de Burgemeester van Kempenstraat.

De provincies Limburg, Noord-Brabant en Gelderland besloten in 2016 om samen met spoorbeheerder ProRail de drukke Maaslijn te verbeteren.

Er komt een onderzoek naar de effecten van de maatregelen op het milieu en het landschap. Ook wordt onderzocht hoe de verbeteringen ruimtelijk het beste kunnen worden ingepast. Dat resulteert in een Provinciaal InpassingsPlan (PIP) en een MilieuEffectRapport (MER). Deze worden in februari 2017 ter inzage gelegd.

Over de PIP en de MER worden tegelijkertijd informatieavonden georganiseerd in Reuver, Venray en Cuijk. De informatieavonden worden half januari aangekondigd via een digitale nieuwsbrief en een nieuw te lanceren website. Belangstellenden kunnen zich nu al aanmelden voor de digitale nieuwsbrief via info [apenstaartje] demaaslijn [punt] nl. Via dat mailadres kunt u ook terecht met vragen.

Foto: 
Mathieu Custers (archief Omroep Venray)