Dreigende sluiting van Castenrayse kerk voorlopig afgewend

Dreigende sluiting van Castenrayse kerk voorlopig afgewend

De noodklok, die het kerkbestuur van Castenray inzake de bestuurscrisis middels een brandbrief aan alle dorpsgenoten enige tijd geleden over Castenray heeft geluid, heeft erin geresulteerd, dat twee parochianen zich geroepen hebben gevoeld in deze verantwoordelijkheid te nemen.

Bert Arts en Diny Cox hebben zich bij het kerkbestuur gemeld en aangegeven, dat zij de twee opengevallen plaatsen van de reeds eerder eervol ontslagen Peter Philipsen en Henk Classens willen opvullen.

Het kerkbestuur is hier zeer ingenomen mee en hoewel de bezetting van het bestuur nog steeds minimaal is, is het ook dankbaar dat daardoor de dreigende sluiting van de kerk in ieder geval voorlopig is afgewend.

Voor de nieuwe bestuursleden is de aanvraag tot benoeming met als officiële ingangsdatum 1 januari 2017 inmiddels naar de bisschop van Roermond gestuurd, zo meldt De Schans. De exacte taakverdeling binnen het nieuwe bestuur moet nog plaatsvinden. Hiervan zal in het infoboekje, dat de inwoners van Castenray begin volgend jaar bij de actie kerkbijdrage weer ontvangen, melding worden gedaan, evenals op de website.

Bert Arts zal in ieder geval de taak van vice-voorzitter op zich nemen. Om het nieuwe kerkbestuur enigszins te ontlasten en enig werk uit handen te nemen hebben de afgetreden bestuursleden toegezegd een aantal taken te blijven voortzetten. Zo zal Peter Philipsen betrokken blijven bij het onderhoud van het kerkgebouw en zal Henk Classens in ieder geval de financiële administratie blijven verzorgen.

Foto: 
Omroep Venray