Peter Zegers jubileumprins van De Wiendbuul in Wanssum

Peter Zegers jubileumprins van De Wiendbuul in Wanssum

Het vastelaovesseizoen 2016/2017 is vrijdag weer van start gegaan. In de gemeente Venray werd vrijdagavond de eerste prins uitgeroepen: De jubileumprins van De Wiendbuul in Wanssum.

Dit werd Peter Zegers. Hij noemt zich prins Peter II.

De kersverse prins is getrouwd met Yvonne van Bracht en heeft drie kinderen: Danique, Kyra en Jari. Zijn vrouw Yvonne is tevens prinses. In het dagelijks leven werkt de prins in het speciaal onderwijs als bovenschools directielid en als directeur van een VSO-locatie in Eindhoven en Roermond. Verder is Peter al jaren lid van bowlingvereniging Venray, was hij 26 jaar bestuurder van KVW en is nu actief als secretaris van de dorpsraad.

Samen met zijn adjudanten Stephan Engels, Gerco Vousten en nar Henk Jenniskens zal hij dit jaar voorop gaan en er alles aan doen om er samen met de Wiendbuule en Wiendbuulinne een schitterende jubileum-carnaval van te maken.

Prins Peter II zijn lijfspreuk zal zijn:

Gèn schol, gèn koôkclub, gèn dörpsraod, efkes nie liere,
Weej gaon dit jubileumjaor mit z’n alle carnaval viere

Alaaf

Het uitroepen van de nieuwe prins vond plaats in de Evenementenhal Wanssum aan de Geijsterseweg 10. Artiesten als De Toddezèk, Kartoesj en Bjorn & Mieke traden op.

Foto: 
Danique Zegers