Bomvol programma tijdens jubileumweekend Wanssumse carnavalsvereniging

Bomvol programma tijdens jubileumweekend Wanssumse carnavalsvereniging

Carnavalsvereniging De Wiendbuul uit Wanssum viert dit vasteloavendsseizoen haar 6x11 jarig jubileum. Om deze mijlpaal te vieren organiseert de vereniging in het weekend van 11, 12 en 13 november een groots jubileumweekend.

Het bijzondere feestweekend begint op vrijdagavond met het Wiendbuulebal. Zoals elk jaar wordt op deze avond de nieuwe prins bekend gemaakt. Vanwege het jubileumjaar pakken de Wiendbuule extra uit op deze avond met optredens van De Toddezèk, Kartoesj en Bjorn & Mieke.

Op zondagmiddag is er een gratis brunch voor alle carnavalsvierders in Wanssum. Met deze brunch wil de verenging iets terug doen voor alle mensen die de carnaval in het dorp een warm hart toedragen. Na deze brunch is er tijdens de receptie gelegenheid om De Wiendbuul te feliciteren met haar jubileum. De dag zal worden afgesloten met een optreden van Rosentaler.

Het hele weekend wordt georganiseerd op een nieuwe locatie. Voor het jubileum wijkt de vereniging uit van De Zandhoek naar de een enorme loods aan de Geijsterseweg 10. De verandering naar deze grotere locatie heeft vooral te maken met het Vorstenroadsbal dat op zaterdag door De Wienbuul wordt georganiseerd. Op deze avond voor genodigden worden zo’n 600 mensen verwacht. ''Diverse verenigingen uit de gemeente Venray komen die avond bij ons op bezoek. Tijdens deze besloten bijeenkomst zullen de vorsten ieder zeven minuten speechen'', zegt vorst van de Wiendbuule Peter van Els tegen Omroep Venray.