Venraynaren hekelen belabberd bereik mobiele telefoon

Venraynaren hekelen belabberd bereik mobiele telefoon

Een grote hoeveelheid inwoners van de gemeente Venray is niet tevreden over het bereik van hun mobiele telefoon in en rondom hun huis. Met Geijsteren als troosteloos dieptepunt.

Als rapportcijfer geven inwoners van onze gemeente het ontvangst gemiddeld een ruime vijf. Dat blijkt uit een onderzoek van de gezamenlijke regionale omroepen en de NOS.

Tweeduizend Limburgers namen deel aan een landelijke enquête over de kwaliteit van mobiele telefonie en internet thuis. Inwoners uit de gemeente Venray geven het mobiele ontvangst in en rondom het huis als rapportcijfer een 5,2; landelijk ligt het gemiddelde rapportcijfer op 5,8.

De klachten komen het vaakst uit kleine dorpen, In Geijsteren is het bereik allerbelabberdst. De bewoners van het Venrayse kerkdorp waarderen hun bereik dan ook met een schamele 2,0. Met dit cijfer hoort de plaats bij de twintig dorpen in Nederland die hun bereik als meest slecht ervaren. In de overige dorpen zijn geen extreem lage cijfers genoteerd. Wel klagen inwoners van het naburige Overloon en grensdorpen als Wellerlooi, Well en Arcen over een gebrek aan stabiel netwerk.

Veel klagers tasten in het duister over de afwezigheid van voldoende mobiel bereik. De mensen die de mogelijke oorzaak wel weten, wijten het slechte bereik aan de ligging aan de grens of aan het feit dat de zendmast simpelweg te ver weg staat.

Foto: 
Bas Dammers (Omroep Venray)