Agressieve asielzoekers bezorgen politie drukke avond

Agressieve asielzoekers bezorgen politie drukke avond

De politie heeft dinsdagavond en woensdagochtend haar handen vol gehad aan agressieve asielzoekers op het asielzoekerscentrum in Blitterswijck. Eén persoon werd hierbij aangehouden.

De politie rukte massaal uit toen dinsdagavond rond 22.00 uur een melding binnenkwam over een vechtpartij op het azc. Twee onder invloed zijnde asielzoekers kregen door nog onbekende oorzaak ruzie, waarbij drie ruiten van een van de bungalows het moesten ontgelden. Bij de schermutseling raakte desondanks niemand gewond. Enige tijd later keerde de rust terug waardoor de politie besloot niemand aan te houden.

Woensdagochtend moesten agenten er wederom aan te pas komen toen bleek dat een bewoner van het azc zich erg agressief gedroeg. Ook wilde de man zijn woning niet verlaten. ''Deze persoon vormde wegens zijn agressieve optreden een gevaar voor anderen waardoor wij genoodzaakt waren de man aan te houden'', verklaart de politie tegenover Omroep Venray.

Foto: 
Mathieu Custers (Omroep Venray)