Rond 11.30 uur is zaterdag op de Steegse Peelweg in Veulen een paraglidster zwaargewond geraakt. Meerdere ambulances en een traumahelikopter rukten uit.

Het slachtoffer, een 53-jarige vrouw uit Ittervoort, heeft hierbij ernstig letsel opgelopen. Het mobiel medisch team, de zogenaamde traumaheli, werd hierbij ook ingezet. Het slachtoffer is per de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. De politie onderzoekt met de collega's van de Dienst Luchtvaart, welke eveneens ter plaatse kwamen, de toedracht van het ongeval.

In mei 2013 kwam bij een ongeluk met paragliden in Veulen een eveneens 53-jarige vrouw uit Venray om het leven. Door een stuurfout viel ze van zes meter hoogte omlaag. Ze raakte zwaargewond, raakte in coma en overleed een aantal dagen later in het ziekenhuis van Maastricht. De Venrayse maakte een oefenvluchtje, waarbij ze aan een lier werd opgetrokken. Omdat het om een proefvlucht ging bleef ze op geringe hoogte. Vanwege wind van opzij ging het mis. Haar instructeur gaf wel aanwijzingen, maar die volgde ze niet goed op. Daardoor kwam de sleepkabel in een boom terecht, en kwam de vrouw los van de lier.

Foto
Marion Minten (Omroep Venray)