Het evenement Militracks in Overloon heeft tijdens de pinksterdagen ruim 14.000 bezoekers getrokken. Dat is ruim twintig procent meer dan vorig jaar, zo meldt het museum.

Bij het jaarlijkse evenement vullen de bossen van het Oorlogsmuseum zich met Duitse legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Op dat gebied is het het grootste ter wereld. Het gebeuren is zeker niet onomstreden. Enkelen beweren dat het evenement enkel voor 'nazi's' is.

Er deden zich zowel vrijdag als zaterdag geen ongelukken voor. De organisatie is daarom tevreden over het verloop. "Het doel was om een veilig evenement neer te zetten en dat is gelukt", aldus directeur Erik van den Dungen.

Het museum denkt voorlopig nog niet na over een volgende editie van Militracks, en gaat nu eerst starten met een grootscheepse verbouwing. De herinrichting wordt geopend op 2 oktober. Tijdens de verbouwing is het museum overigens gewoon open, maar het museum organiseert in die periode tijdelijk geen grote evenementen.

Overloonse fotograaf Albert Hendriks maakte tijdens het evenement prachtige foto's. Deze vindt u via http://www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2016/militracks-overloon-14-05-….

Foto
Albert Hendriks (fotoalbertoverloon)