Logeerhuis Kapstok Vrijwilligersorganisatie van het Jaar 2015

Logeerhuis Kapstok Vrijwilligersorganisatie van het Jaar 2015

Logeerhuis Kapstok uit Venray is zondag in de schouwburg van Venray uitgeroepen tot Vrijwilligersorganisatie van het Jaar 2015. Zij wonnen hiermee 500 euro.

Andere genomineerden waren: Jong Nederland Venray en Senior Service.

De Dag van de Vrijwilliger 2015 werd dit jaar gevierd met een feestelijk programma.

Alle vrijwilligers van Venray en haar kerkdorpen waren van harte uitgenodigd deze dag mee te vieren. Match Steunpunt Vrijwilligerswerk organiseerde dit feest voor de twaalfde keer voor alle Venrayse vrijwilligers.

Vorig jaar kreeg Omroep Venray de titel Vrijwilligersorganisatie van het Jaar.

Kapstok kreeg ook de publieksprijs van 250 euro.

Logeerhuis Kapstok gevestigd in het Schuttersveld in Venray is voortgekomen uit een initiatief van Junior Kamer Venray. De Junior Kamer is een serviceclub van jonge ondernemende mensen in Venray. Zij hebben contact gezocht met het samenwerkingsverband “Hulp bij Dementie regio Noord-Limburg” en de Noord-Limburgse afdeling van Stichting Alzheimer Nederland.

Van daaruit is een brede groep burgers betrokken die het initiatief verder hebben uitgewerkt.

Logeerhuis Kapstok ondersteunt u als mantelzorger. Dat doen ze door degene waarvoor u zorgt bij hen te laten logeren. De taken die u thuis doet nemen de vrijwilligers voor een korte periode van u over. Komt er thuis professionele thuiszorg, dan loopt die zorg bij het logeerhuis gewoon door.

U kunt even op adem komen, zelf op vakantie gaan of om een andere reden gewoon even de zorg overdragen. Het gaat er om dat u tijdelijk ontlast wordt.

Foto: 
Match