Maandag werden in veertien categorieën de TV-Beelden 2015 uitgereikt tijdens het tweede Gala van de TV-Beelden. De uitreikingen vonden plaats in de Kromhouthal in Amsterdam.

In de categorie: Beste ' Made for Web' won Marokkaan Geeft Rijles van Venraynaar Mert Ugurdiken (Mertabi) deze prijs.

De jury heeft Mertabi verkozen als winnaar, omdat hij op eigen kracht zijn terechte publiek heeft opgebouwd op het web. Hij is authentiek, verrassend, en weet elke keer de juiste snaar te raken.

Dat maakt zijn programma’s zeer deelbaar in de doelgroep, waarmee hij echt gebruikmaakt van de kracht van het internet. En dat alles zonder de bemoeienis van programmadirecteuren en netcoördinatoren.

YouTube-fenomeen Mertabi tekende onlangs een contract bij RTL. Mert sloot een tweejarig contract met het RTL MCN, het multichannel van de zender.

Mert Ugurdiken is een van de grootste YouTube-filmhelden van dit moment. Zijn sketches zijn razend populair onder de doelgroep 18-35 jaar en zijn ondertussen meer dan 22 miljoen keer bekeken.

Hij heeft over de laatste drie jaar ruim 500.000 trouwe volgers verzameld op YouTube en Facebook. Zijn populairste filmpjes halen met gemak 1 miljoen views.

Mert verwierf zijn online sterrenstatus met name door de serie Marokkaan Geeft Rijles, waarin hij als rijinstructeur Mo de vooroordelen over Marokkanen op de hak neemt.