Het bestuur van de RUD Limburg Noord wil dat de Tweede Kamer het wetsvoorstel Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) aanpast. De RUD wil dat de eis van een gemeenschappelijke regeling (WGR) uit de wet geschrapt wordt.

Bestuurders van RUD Limburg Noord zijn dinsdag 30 september en woensdag 1 oktober in Den Haag om Tweede Kamerleden ervan te overtuigen dat een regionale uitvoeringsdienst ook zonder zo’n WGR prima kan functioneren.

De RUD Limburg Noord is geen organisatie op basis van een WGR, maar gebaseerd op een zware bestuursovereenkomst, en de werkzaamheden worden uitgevoerd via een netwerk. De RUD Limburg Noord wil deze constructie als organisatievorm behouden.

De delegatie bestaat uit bestuursvoorzitter Ike Busser (wethouder Venray), Gerard Ijff (wethouder Roermond), Petra Dassen (burgemeester Beesel) en Peter de Koning (burgemeester Gennep). De Limburgers spraken met de woordvoerders van de VVD (Remco Dijkstra), PVV (Dion Graus en Barry Madlener), PvdA (Yasemin Cegerek), CDA (Jaco Geurts), D66 (Laurien Berkvens) en de SP (Eric Smaling).

In Den Haag verzorgt de delegatie een presentatie waarin ze laten zien hoe het netwerk in de praktijk werkt. De bestuurders zetten hun pleidooi kracht bij met de resultaten van een onafhankelijke evaluatie door de Universiteit Twente. De Twentse uni onderzocht de drie netwerk-RUD’s die in ons land werken.