Kinderen van basisschool De Keg in Venray gebruiken een Krijtauto als slaginstrument.

De Krijtauto's zijn ook wel bekend als de Schoolbordvolvo's. In het kader van de actie Wij trekken aan de bel, een actie van het Lilianefonds, doet een van de Krijtauto's donderdag basisschool De Keg in Venray aan.

Bij die actie is het de bedoeling dat kinderen één minuut lang lawaai maken om te vieren dat zij wél naar school mogen. Bij De Keg doen ze dit door om 10.45 uur met houten pollepels op de Krijtauto te trommelen. Het Zweedse staal van de auto moet toch genoeg herrie maken.

De Krijtauto's oftewel Schoolbordvolvo's bestaan sinds 2012 en verschijnen regelmatig op evenementen, vakantieparken en andere activiteiten.

Deze auto's zijn bedekt met een laag schoolbordverf en daarom geschikt om met stoepkrijt op te tekenen. Al duizenden kinderen van alle leeftijden hebben hun creativiteit op de klassieke auto's kunnen botvieren.