Samenwerking Oirlo –Castenray in volle gang

Samenwerking Oirlo –Castenray in volle gang

Enkele maanden geleden zijn de dorpsraden van Oirlo en Castenray samen om de tafel gaan zitten om een eventuele samenwerking te bespreken.

Met direct positief gevolg. De dorpsraden organiseerden een gezamenlijke enquête met een enorm hoog respons uit beide dorpen. Het is zeer duidelijk dat meer dan 90% van de inwoners de samenwerking op diverse gebieden ondersteunt.

Vele inwoners hebben zich middels de enquête gemeld om zitting te nemen in diverse werkgroepen. Oirlo – Castenray heeft in beginsel samenwerking gezocht op gebieden die nu direct aandacht behoeven. Hiervoor zijn om te beginnen vijf commissies in het leven geroepen, te weten basisonderwijs, woningbouw, zorg, ondernemers en verkeer.

De dorpsraden Oirlo – Castenray hebben een eigen bestuur bestaand uit de leden van beide dorpsraden en vergaderen maandelijks om de samenwerking krachtig te houden.

De dorpsraden Oirlo – Castenray werken samen onder de naam DOC (dorpsraden Oirlo – Castenray).