Familie Schepers vervangt oude varkensstal

Familie Schepers vervangt oude varkensstal

Varkenshouders in de gemeente Venray investeren volop in hun bedrijven om ze te laten voldoen aan de allernieuwste eisen op het gebied van dierwelzijn en milieu.

Daardoor verdwijnen er in de gemeente Venray veel oude stallen en komen er nieuwe duurzame stallen voor in de plaats. Dat was duidelijk te zien tijdens de open dag bij de familie Schepers uit Ysselsteyn.

Zij breken een oude varkensstal in Ysselsteyn af en bouwen een nieuwe stal in Deurne. Een stal die geen overlast meer veroorzaakt voor de omgeving en die veel licht, lucht, ruimte en speelmogelijkheden biedt voor varkens.

Om hun varkens meer ruimte te geven en niet meer belastend te zijn voor de natuur en het milieu, investeerde de familie Schepers uit Ysselsteyn in een gloednieuwe stal.

De nieuwe stal van de familie Schepers is licht, fris en met heel veel ruimte voor de dieren. In de stal is een speciale lichtstraat over de hele lengte van de stal te zien. Daardoor ervaren de dieren een natuurlijk dag en nachtritme waardoor ze zich meer ontspannen en comfortabel voelen.

De stal is uitgevoerd met een biologische combi-luchtwasser die 85% van alle ammoniak, stof en geur uit de stal filtert. Speciale bacteriën spelen een belangrijke rol in dit proces.

Daardoor is de stal van de familie van Schepers niet belastend voor het milieu en de omgeving. Het nieuwe bedrijf heeft een klimaatsysteem waarbij de varkens zowel in koude winters als warme zomers, een aangenaam en gezond klimaat ervaren.

Een speciaal computergestuurd voersysteem zorgt er voor dat elke varken precies de juiste soort en hoeveelheid voer krijgt die past bij zijn leeftijd. Zo blijven de varkens in topconditie en maken ze een gezonde groei door.